Jordi Palomares va començar piano amb el seu pare, el pianista Joaquín Palomares, que va ser pianista del mític tenor Hipólito Lázaro durant 15 anys i va acompanyar a nombrosos cantants d’òpera i sarsuela com Josep Carreras.

Finalitzà els estudis al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, amb Carme Undebarrena, rebent el Premi d’Honor de Virtuosisme. Seguidament estudià als Estats Units a la Hartt School of Music (University of Hartford), amb Luiz de Moura Castro, obtenint el “Hartt Talent Award”, i a New York amb Nina Svetlanova. Posteriorment va cursar estudis de Direcció d'orquestra al Sweelinck Conservatorium d’ Amsterdam. Finalista en diversos Concursos nacionals i internacionals, d’on cap destacar la Medalla de Bronze del “World Piano Competition Cincinnati” en els Estats Units l’ any 1988.

Ha actuat intensament per Espanya, França, Itàlia, Suïssa, Holanda, Estats Units i el Japó com pianista solista, amb un repertori en el que combina la Música Romàntica (Chopin, Liszt, Schumann) amb la Música espanyola, de la que és un reconegut especialista (Granados, Albéniz, Mompou, Soler, Turina, etc). En 1999 va debutar al Teatro Regio de Parma (Itàlia), amb gran èxit de públic i crítica: “pianista ambaixador de la música espanyola”, “tècnica excel.lent” (La Gazzetta di Parma).

Ha estat convidat als Festivals Internacionals de Mallorca, Albéniz (Camprodon), Barcelona, St.Cugat, Alella, Matadepera, St. Hilari de Sacalm i Capellades. Ha col.laborat amb cantants i violinistes en el Palau de la Música de València, Teatre Principal de Barcelona, Universitat Ramon Llull, Fukuyama Reed &Rose Hall i Takatsuki Gendai Theatre (Japó).

El 2013 va ser convidat a tocar en ocasió del “Any Dual Espanya-Japó 400 anys” i en commemoració de 20 anys de germanor entre les ciutats de Kobe i Barcelona, concert que es va realitzar al The Kobe Club, i en el qual va interpretar música de compositors espanyols i el seu propi arranjament de cançons tradicionals catalanes.

El 2015 va fer un recital a l’Ambaixada d’Espanya a Tòquio amb un programa íntegrament compost per obres de Mompou, Turina i Albéniz.

Aquest mateix any va ser convidat a tocar al “Memorial Peace Concert” al Hozan Hall de Kagoshima.

El 2016 va tocar al Kenmin Hall de Fukuyama a Hiroshima amb obres de Schumann, Mompou, Granados i la seva propia transcripció de “Vistes al mar” de Toldrà.

Jordi Palomares és també compositor i conegut pel seu mestratge en transcriure música per a piano d’obres simfòniques i de música de cambra.

El 2016 va estrenar la seva pròpia transcripció per a piano de “Vistes al mar” d’Eduard Toldrà, concert que es va celebrar a la sala Eduard Toldrà del Conservatori Municipal de Música de Barcelona.

Nombroses grabacions per Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, destacant les 20 participacions en directe per el programa “Pro-Liceu”. Va ser assessor musical i pianista de la pel.lícula “El Pianista” de Mario Gas. A més va formar part de l’equip de direcció musical del Teatre Romea i del Teatre Poliorama de Barcelona per a produccions musicals. També ha grabat pel Canal 13 de Hartford dels Estats Units.

Ha impartit Masterclass de Piano en el Teatro Cinghio di Parma (Itàlia), Conservatoris de Barcelona, Olot, Mallorca, Torroela de Montgrí, Rokko Music Festival de Kobe, PTNA Piano Seminaris en Fukuoka i Hiroshima (Japó). Ha estat membre del Jurat de prestigiosos concursos internacionals com el “World Piano Competition Cincinnati” i el “Concurs Internacional de Piano Ciutat de Mallorca” (Espanya). Va ser catedràtic del Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i des del 2003 és pianista del departament de direcció d’orquestra de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).


© 2023 jordipalomares.com